Bouwupdates 2015 » Diabolik Invertigo

In Movieland Park, het Italiaanse filmpark aan het Gardameer, is men volop bezig met de bouw van de nieuwe achtbaan Diabolik. De Vekoma Invertigo Coaster moet het nieuwe paradepaardje van het park worden.

 

Italiaanse meesterdief

Diabolik is de naam van een Italiaans stripfiguur, een meesterdief die voornamelijk andere criminelen berooft en er niet voor terugdeinst om zijn tegenstanders te vermoorden. In 2012, bij de 50ste verjaardag van het karakter, ontstond bij Movieland Park het idee om Diabolik te gebruiken als thema voor een nieuwe attractie in 2015. Volgend jaar gaat er trouwens ook een gloednieuwe Diabolik-televisiereeks van start. Het karakter zal dus na de strip, een film en een eerdere animatieserie opnieuw in de belangstelling komen te staan. Movieland Park springt alvast mee op  de trein.

 

Omgekeerde achtbaan

Met Diabolik investeert Movieland Park in een tweedehands achtbaan die werd overgenomen van het Amerikaanse Six Flags America. De Vekoma Invertigo Coaster is qua layout identiek aan een standaard Verkoma Boomerang Coaster (bv. Cobra in Walibi Belgium), maar verschilt vanwege het feit dat de treintjes onder de achtbaantrack hangen. Bezoekers zitten per karretje van de trein trouwens per twee rug aan rug. De achtbaan heeft een lengte van 309 meter en een hoogte van 45 meter. Het treintje haalt een snelheid van maximum 70km/u. Diabolik is nog maar de tweede Vekoma Invertigo Coaster in Europa, de andere is Triops, die te vinden is in het Franse park Bagatelle.

 

De baan is afgewerkt.

 

2elw8yx

 

2m0bac

Video van de testritten: