In De kijker: Oceans Kingdom

Ken jij Oceans Kingdom al? Maak kennis met dit adembenemende park vol verrassingen en wereldrecords. Het park is gelegen op het eiland Hengqin in de regio Zhuhai in China. De grond waarop het park ligt is 1,7 km² groot. De Los Angeles Time noemt het zelfs het Orlando van China. Fase 1 van dit project heeft zo een 1.3 miljard € gekost.

Het park is verdeeld in 8 themagebieden.

Ocean Main Street

Ocean Main Street is het innemende toegangsgebied van het park. Terwijl je voorbij verschillende winkeltjes wandelt, hangen er boven je hoofd gigantische led-schermen waarop je de onderwaterwereld kan bewonderen.

Dolpin Cove Zone

De romantische Dolpin Cove zone zit boordevol dolfijnen, zoals de naam al doet vermoeden. Hier vind je een dolfijnshow en piratenshow terug. Maar ook een 5D-cinema, een kinderdraaimolen en een splash en twist. Daarnaast vind je er ook nog het verblijf van de dolfijnen terug.

Amazing Amazon

Uitdaging verzekert in deze zone. Hier is het verblijf van de zeekoeien te bewonderen. Maar dit gebied is vooral belangrijk voor de fans van achtbanen, want hier staat namelijk de Parrot Coaster. De coaster is met zijn 50m de 3de hoogste wingcoaster ter wereld. Daarnaast is hij ook met 1.278 m de langste en met 108km/h de snelste ter wereld. Het is ook de eerste wingcoaster met een splashdown element. Dit is een waterbak waar het treintje doorheen rijdt waardoor het water alle kanten opvliegt.

Ocean Wonders

Het boeiende Ocean Wonders biedt de meeste wonderen aan. En dit door het Whale Shark Exhibit Aquarium, het grootste aquarium ter wereld. Het bevat walvishaaien, manta’s, octopussen, koralen, enz. Het aquarium staat ook in het Guinness World Records boek met het grootste acrylpaneel uit 1 stuk ter wereld. Het paneel is 39,32 x 8,23 meter groot. Maar dat is niet alles, het aquarium heeft ook de grootste onderwaterkijkkoepel. Deep Sea Odyssey is een 3D-dark-ride over hoe kan het ook anders, de onderwaterwereld.

Polar Horizon Zone

De spannende Polar Horizon Zone bevat het grootste aantal dieren van het park. Hier vind je de witte dolfijnen, ijsberen en pinguïns terug. En voor de coasterfans vind je hier de watercoaster Polar Explorer. Natuurlijk is er ook een witte dolfijn show en een Noorse volksdansshow.

Fun Zone

De Fun Zone is het kindergebied van het park. Entertainment verzekert: met tal van kinderattracties, een goochelshow en natuurlijk enkele dieren. Zowel bevers, kwallen, zeesterren en zee-egels, alles in een kinderjasje uiteraard.

Mt Walrus

Een van de meest spraakmakende zones van het park. Walrussen en zeeleeuwen staan centraal als dieren in dit themagebied. Uiteraard is er een show met zeeleeuwen. Qua attracties heb je een Supersplash met de toepasselijke naam Walrus splash en een draaiende schommelboot Spirit Of Adventure.

Hengqin Ocean

Hier kan je lekker relaxen, geen dieren of attracties hier. In deze zone vind je alleen maar show terug. Glamorous sky over Hengqin is de muzikale water -avondshow, gevuld met vuurwerk, videobeelden, spectaculaire verlichting en adembenemende stunts. Overdag kan je een magische muzikale fonteinshow zien. Een parade kan ook niet ontbreken in een park als dit. Een met actie gevulde show is de skyboard spectaculair en als u van iets rustiger houdt dan is er een dans show.

Artikel: Maarten Busschots

Bron: Airtime.com , Wikipedia en chimelong.com

Foto’s: Huftington Post, citsmacao.com, Coasters and more

Nog enkele sfeerbeelden