Halloween 2016: Walibi Belgium

Walibi verwelkomt elk jaar meer dan 130.000 bezoekers tijdens de Halloween-periode. Evenveel dus als grote festivals zoals Tomorrowland, Werchter en Pukkelpop. Walibi organiseert dan ook al jaren hét grootste Halloween evenement van België en was trouwens het eerste pretpark in België dat deze thematiek introduceerde in een attractiepark. Door elk jaar uit te pakken met nieuwe thema’s en decors, die de oorspronkelijke Halloween clichés overstijgen, blijft Walibi mijlenver voor op de concurrentie tijdens deze drukbezochte periode.

Dit jaar won Walibi een Diamond Themepark Award voor beste Halloween-event. Deze prijs wordt door meer dan 50.000 stemmers toegekend en wordt beschouwd als de Oscars voor pretparken en zoos in de Benelux. Walibi kreeg toen ook de prijs voor “beste pretpark” en voor “beste thrill park”.

Halloween in Walibi dat zijn 200 monsters, 5 spookhuizen overdag en 7 ‘s avonds, 6 trickzones en 5 scarezones, tonnen pompoenen, maïs en stro als klassieke ingrediënten, maar ook innovatieve ervaringen worden elk jaar extra gecreëerd om elke bezoeker telkens opnieuw met verstomming te kunnen slaan.

Dit jaar is er niet alleen een nieuw concept day/night, maar naast de talrijke nieuwigheden kan men ook bibberen in de grootste Halloween zone en attractie die ooit gecreëerd werd in Walibi. De gekende attracties – zoals de nieuwe splashcoaster PULSAR – blijven natuurlijk ook open, zelfs ‘s nachts!

 

Enjoy the day… fear the night

 

Enjoy the day …

Kinderen zijn tot 17 uur welkom om Halloween te vieren in Walibi. Geen te angstaanjagende monsters voor hen, maar in het park zullen de kleinsten goochelaars, mimes en ballonnenclowns ontmoeten. Ook het Mini Monsterland opent speciaal voor hen. De durvers mogen dan ook een bezoekje brengen aan Lumberjac’kids, het grootste spookhuis van België voor kinderen.

 

… Twilight …

Tussen 17 uur en 18 uur – de Twilight zone – verandert het park compleet: het wordt donker, de sfeerlichten gaan aan en zombies, vampieren en andere slechteriken beginnen het park helemaal over te nemen.

 

… Fear the night

Om 18 uur is de overname van het park compleet, ben je nergens meer veilig en wordt Halloween erger dan ooit. Betreed Gaz Town en ga de confrontatie aan met Lord Gazby. Overdag ziet hij er vriendelijk uit, maar ’s nachts toont hij wie hij echt is … Je vindt hem in Mine Blast, het nieuwe spookhuis. Of misschien vindt hij jou wel eerder…

 

 

Nieuwe zone 2016

 

Welcome to Gaz  Town

Voor het eerst wordt de zone rond de Dalton Terror en de Calamity  Mine  tijdens Halloween omgedoopt tot Gaz Town. Het is daarmee  ook  de grootste Halloween-zone  ooit gebouwd door Walibi. Bezoekers komen er terecht in een oude, verlaten mijnsite. Kompels zijn er niet meer, want door een grote gasexplosie is de mijn niet meer in gebruik. Enkel de bazen lopen nog rond. Zij overleefden de ramp, maar zijn er niet heelhuids uitgekomen…

 

Lord Gazby

De grote baas van de mijn is Lord Gazby. Overdag loopt dit bizarre schepsel rond in het  park. Je herkent hem aan zijn hoge zwarte hoed en aan zijn gouden pistool. Hij lijkt vriendelijk, maar kan op een elk moment zomaar orders geven aan zijn kompanen om een kogel door iemands kop te schieten. Nu, dat is nog ok, want ’s nachts toont hij pas zijn ware aard… Dan laat hij zijn pistool vallen en zie je hem ronddwalen in het park met zijn zware wandelstok. Hij wordt dan je ergste vijand…

 

Mine Blast

In Mine Blast maken de bezoekers de gasexplosie écht mee. Het spookhuis neemt hen mee doorheen de verlaten mijn. Verbrande lichamen liggen overal te rotten, maar zijn ze wel echt dood? Met een beetje geluk sleuren ze je misschien niet mee in hun noodlot…

 

Haunted houses

 

NIEUW ! LUMBERJAC’KIDS

Het spookhuis Lumberjack verwelkomt overdag ook de kinderen. Geen kettingzagen en andere nare geluiden, maar wel een mooie boswandeling in een van de langste spookhuizen van België. Tijdens hun bezoek wachten kluizenaars de kleinsten op met een leuke verrassing.

 

NIEUW ! MINE BLAST Mine Blast is dé nieuwe attractie van 2016.

In Gaz Town, de grootste Halloweenzone ooit gemaakt in Walibi, wacht Lord Gazby de  bezoekers op. Hij neemt ze mee naar een verlaten mijn waar net een grote gasexplosie plaats heeft gevonden. Verbrande lichamen liggen overal te rotten, maar zijn ze wel echt dood?

 

NIEUW! PUMPKIN RIVER

De attractie Gold River wordt in een oranje kleedje gestopt. Tijdens deze boottocht – die een rustig familiemoment biedt te midden van de natuur – duiken er overal pompoenen op. Geschikt voor zowel de allerjongsten als voor de alleroudsten.

 

NIEUW!  QUARANTINE

Het woord zegt het zelf: niemand zou deze stadszone mogen betreden, want ze is helemaal besmet. Dus, betreden op eigen risico. Dranghekken in  een  verlaten  vuilnisbelt,  geluid  van  metaal op metaal en zombies die je achtervolgen … En dit is nog maar het begin…

 

VILLA 13

Dit huis, ooit bewoond door een echte psychopaat, her- bergt paranormale activiteiten. Morele grenzen zijn er ongekend en in de verschillende kamers zal je volledige waanzin ontdekken. Deze plek wordt niet aangeraden voor mensen met een zwakke maag!

 

LUMBERJACK

Te  midden  van  een luguber bos staat  een afgelegen atelier. Niemand weet wat er zich afspeelt achter de houten muren van deze bizarre plek. Afgrijselijke schreeuwen en geluiden van kettingzagen weergalmen bij nacht door het bos… Wie zich in de buurt durft te begeven, keert nooit meer terug. Hopelijk kom jij levend terug van een bezoek aan de moordlustige houthakker Lumberjack…

 

ASYLUM

Achter de imposante gevel van dit eeuwenoude herenhuis bevinden zich heel wat geheimen die het daglicht niet mogen zien. Igor, de niet zo alledaagse directeur van dit gekkenhuis, heeft van deze plek een heus laboratorium gemaakt om onsterfelijke wezens te creëren. Reeds jaren is Igor op zoek naar de ultieme kruising van zombies en vampiers. Het ultieme monster zal van hem zijn! Durf jij Asylum betreden?

 

PROJECT INVAZION

Wat begon als een missie om de wereld te redden, is volledig misgelopen. Wrede buitenaardse wezens zijn op deze geheime locatie geland en hebben de legerbasis overgenomen. Van hieruit plannen ze een invasie van de mensheid voor. Zal jij eraan kunnen ontsnappen?

 

PANIC HOUSE

Deze horrorfilm in 4D zal je de longen uit jouw lijf laten schreeuwen. De monsters zullen nog nooit Zo dichtbij geweest zijn…

 

 

TRICK/Scare ZONES

 

GAZ TOWN

Vuur, rook en hooibergen vormen het decor voor Gaz Town, de oude verlaten mijnstad waar Lord Gazby en zijn kompanen te vinden zijn. Iedereen kan er natuurlijk de nieuwe attractie Mine Blast zien en kan zelf ook voor even monster worden! Bezoekers kunnen name- lijk andere bezoekers die in de attractie zitten nog banger maken. Hoe dan? Dat zie je wel als je Gaz Town durft te betreden.

 

NIEUW ! MAGIC DOME

Walibi verwelkomt dit jaar ook goochelaars. Ze zullen klein en groot verbazen met hun fantastische trucjes in Halloween-sfeer. ‘s Nachts dompelen ze je onder in zwarte magie.

 

NIEUW ! CIRCUS  DOME

Circusartiesten zijn dit jaar welkom bij Walibi voor Halloween circusacts. ‘s Nachts tonen ze hun meest bizarre kunstjes.

 

MINI MONSTERLAND

Een  Halloween  vol  pompoenen en  kindvriendelijke monstertjes. Waar  de  kleinsten  een  heel  klein beetje schrik, maar vooral veel plezier kunnen beleven.  Treed  binnen  in  deze  griezelig fijne zone

 

ASYLUM GARDEN

Betreed deze mysterieuze begraafplaats. Ruik de adem van de dood. Voel de aanwezigheid van de vervloekte zielen. De Asylum Garden verwacht je. Maar ben jij wel klaar om je hachje te wagen?

 

BLOOD BAR

De Blood Bar opent de deuren voor personen met een R.I.P PASS*. Durf jij je op het eiland in het midden van het meer te gaan om een speciaal sapje te drinken met een horde bloeddorstige zombies in de buurt? Misschien is een reddingsvest dra- gen geen slecht idee … je weet maar nooit !

 

*Exclusieve VIP pass, gelimiteerd aantal per dag

 

ANTI-MONSTER BADGE

Een beetje schrik? Vraag dan je monsterbadge aan de infobalie, in de kids zone of aan onze medewerkers. De monsters zullen je dan – een beetje – met rust laten.

 

EXTRA ! SHOW

Het meer komt ‘s avonds tot leven tijdens Halloween. Vanaf 19 uur zijn bezoekers getuige van een mysterieus fenomeen dat zich elk kwartier voordoet op het wateroppervlak. De oorzaak van deze eruptie zal je waarschijnlijk nooit kunnen achterhalen…

 

Terror Night

Voor de échte durvers organiseert Walibi de Terror Night op 28 oktober: een exclusieve nacht waar slechts een beperkt aantal mensen wordt toegelaten.

Voor 99 euro wordt een all-in formule aangeboden voor een maximale en persoonlijke beleving.

Van 18 tot 23 uur hebben bezoekers toegang tot alle attracties en spookhuizen, zijn food & drinks à volonté (behalve snoep en alcohol), is de parking inbegrepen en krijgt men korting in alle winkels.

Opgepast : gezien het beperkt aantal plaatsen zijn tickets voor dit evenement enkel online  te verkrijgen.

 

 

PRAKTISCHE   INFORMATIE

Halloween vindt plaats op volgende data:

15 en 16 oktober

22 en 23 oktober

En elke dag van de herfstvakantie

(van 29 oktober tot 6 november)

 

Het day/night concept (incl. nocturne) vindt plaats op:

22, 29, 30 en 31 oktober

1, 4 en 5 november