Bellewaerde bouwt volop aan vernieuwde ingang C

Het gebouw van een nieuwe ingang C in het Ieperse Bellewaerde krijgt stilaan vorm. Dat is te zien op foto’s van BellewaerdeFun. Deze vernieuwde ingang moet op drukkere dagen voor een betere doorstroming zorgen.

 

Dat Bellewaerde bezig is met de bouw van een groot nieuw waterpark weten we inmiddels al. Maar ondertussen is een tweede bouwwerf ontstaan. De oude ingang C, die te klein en gedateerd was, is inmiddels volledig afgebroken. Het park trekt een volledige en volwaardige nieuwe entree op. Blikvanger van de nieuwe ingang C wordt met een 14,35 meter hoge toren.

Het nieuwe gebouw zal opgetrokken worden in Mexicaanse stijl en zo naadloos aansluiten bij het Mexicoplein. In het gebouw zal er plaats zijn voor kassa’s, toiletten, een infopunt, een lockerruimte en een retailshop met koffiebar voor de bezoekers. Voor de werknemers wordt een bergruimte, vergaderruimte, verkleedruimte, technische ruimte, sanitair en zelfs een hondenkennel voorzien.

Mits dat het terrein sterk afhelt van de parking naar de inkom toe zullen de kassa’s zich een halve meter hoger bevinden dan de rest van de ruimtes. Interne trappen zorgen er voor dat het niveau verschil overbrugd wordt.

 

Bron en concepten: Architecten Tides

Foto’s: BellewaerdeFun en Ryan Daele