Amerikaanse Six Flags-groep neemt vijf parken over

De Amerikaanse pretparkgroep Six Flags kondigde aan dat men vijf Amerikaanse parken opkoopt. Hieronder bevinden zich zowel pretparken als waterparken. De vijf parken waarover het gaat zijn allen onderdeel van de Premier Parks-groep die hierdoor haar portofolio ziet dalen van vijftien tot tien parken.

 

De Six Flags-groep is bezig met de overname van vijf Amerikaanse parken, welke afkomstig zijn uit de Premier Parks LLC-groep. De parken werden geleased van de investeringsgroep EPR Properties. Six Flags neemt nu het huurcontract over en zal hierdoor zelf de parken kunnen uitbaten. Met deze overname komt het aantal parken van de groep op 25 te staan.

“De overname is een onderdeel van een plan om te groeien in Noord Amerika”, vertelt de CEO van Six Flags, Jim Reid-Anderson. “De parken die we nu toevoegen aan onze portofolio zullen een grote toegevoegde waarde bieden, verder is het ook interessant voor de bezoekers die een seizoenspas hebben.”

 

Volgende parken worden overgenomen:

 

Pretparken:

  • Darien Lake: Een pretpark gelegen vlakbij Buffalo, waar dit jaar nog de nieuwe achtbaan Tantrum geopend werd. Verder bezit dit park een waterpark, een kampeerterrein, een hotel en een amfitheater waar plaats is voor 21.000 personen.
  • Frontier City: Een pretpark in Oklahoma City. Dit park bezit enkele leuke klassieke achtbanen van bouwers als Schwarzkopf en Arrow Dynamics.

 

Waterparken:

  • Wet n’ Wild Splashtown: Het grootste waterpark van Houston met een mooie waaier aan attracties.
  • Wet n’ Wild Phoenix: Het grootste waterpark van Arizona met twee zwembaden en heel wat glijbanen.
  • White Water Bay: Een waterpark gelegen vlakbij Frontier City. Dit park bevat een tropische oase, heel wat glijbanen en zwembaden.

 

Men verwacht de overname rond te hebben in juni 2018.