Walking Dead achtbaan voor Thorpe Park

Het Engelse pretpark Thorpe Park staat dit jaar volledig in het teken van de tv-serie The Walking Dead. Er komen meerdere evenementen in het thema van de zombie-serie, maar er wordt ook een achtbaan aan deze populaire reeks gekoppeld.

 

Eerder dit jaar lekte al uit dat Thorpe Park plannen had om de achtbaan X een nieuw thema te geven. Ondertussen heeft het park de geruchten ook bevestigd. X zal dit jaar omgebouwd worden tot The Walking Dead: The Ride.

 

 

Het gebouw van de achtbaan zal omgebouwd worden tot een soort bunker met een uitkijktoren, die fungeert als wachtrij. Het lijkt er ook op dat de treintjes van de achtbaan een totaal andere look krijgen met verlichting.

 

Geschiedenis van deze achtbaan

X werd geopend in 1996 als indoor achtbaan, gebouwd door Vekoma. De achtbaan is 13 meter hoog, 400 meter lang en bereikt een topsnelheid van 45 km/u. Van 1996 tot 2012 ging ze door het leven als X:\ No Way Out. In deze periode stond het treintje andersom op de track, waardoor je de donkere rit achterwaarts aflegde. Sinds 2013 kreeg de baan de korte naam X. Er werden lichteffecten in de hal geplaatst, waardoor het voelt alsof je doorheen een discotheek rijdt. Sinds die tijd staat het treintje ook gewoon voorwaarts op de track. Er kwam ook themamuziek die te horen was tot 2014. Deze werd vervangen door een techno soundtrack. In 2017 zorgde IMAscore voor een nieuwe soundtrack.

 

Jaar van The Walking Dead

Buiten de herthematisering van de achtbaan, zullen de bezoekers van het park het hele jaar evenementen kunnen ontdekken die in het teken staan van de serie.

 

 

The Walking Dead Living Nightmare Extreme

Dit wordt een van de engste spookhuizen die het park ooit had. De bezoekers zullen moeten ontkomen aan de Walkers.

 

Apocalypse Weekends

Tijdens enkele weekends in mei en juni zullen de bezoekers ten strijde kunnen trekken tegen de zombies om de Safe Zone veilig te stellen.

 

Summer lates

Elke vrijdag, zaterdag en zondag zullen speciale zomerse avondopeningen plaatsvinden in het park. Op deze speciale dagen zal er live muziek voorzien worden.

 

Zombie Hunt

Tijdens de zes zomerweken, van 21 juli tot 3 september, zullen de bezoekers opnieuw ten strijde kunnen trekken tegen de zombies in het bosgebied aan de rand van het park.

 

Fright Nights

Tijdens de Halloweenperiode, die loopt van 5 tot en met 31 oktober, zal alles in het teken staan van de serie met spookhuizen en andere soorten entertainment.

 

Bron en foto’s: Thorpe Park