Nieuwe Wilde Muis voor Blackpool in 2018

De Engelse stad Blackpool zal in 2018 opnieuw een Wilde Muis achtbaan krijgen nadat de historische houten Wild Mouse rollercoaster in Blackpool Pleasure Beach onverwachts gesloten werd. De nieuwe Wilde Muis achtbaan komt te staan in South Pier dat op 200 meter ligt van Blackpool Pleasure Beach.

 

Tussen 1998 en 2009 had South Pier al een Wilde Muis achtbaan op haar pier staan en in 2018 zal er een nieuwe Wilde Muis achtbaan naar het park komen. Het wordt een Spinning Wild Mouse van de Franse fabrikant Reverchon. De achtbaan zal dus draaiende karretjes krijgen.

Dankzij de aankondiging van deze nieuwe achtbaan worden de geruchten over een eventuele overname van de Wild Mouse van Blackpool Pleasure Beach de kop ingedrukt. Deze geruchten doken immers op toen het park een tweet verstuurde waarin het volgende te lezen stond: “If you’ve ever tried to get rid of mice you’ll find it’s incredibly hard. Those wild things just keep coming back…”

Vorig jaar opende er ook al een achtbaan bij South Pier. Toen ging het om de Happy Caterpillar, een Big Apple achtbaan die in 2016 nog in het Engelse pretpark Dreamland stond. Naast de Wilde Muis achtbaan van South Pier zal er in de stad Blackpool dit jaar nog een tweede achtbaan openen. Het gaat om de multi launch coaster Icon die gebouwd wordt door Mack Rides in Blackpool Pleasure Beach.

 

Bron: rcdb