Ruhpolding krijgt nu ook een Alpine Coaster

Het Duitse dorpje Ruhpolding krijgt naast het bestaande pretpark ook een rodelbaan. De rodelbaan zal deze winter openen en moet een nieuwe aantrekkingskracht zijn voor de gemeente. De exacte locatie waar de rodelbaan zal komen is nog niet bekend.

 

Sommerrodelbahn Ruhpolding is gelegen in het gelijkaardig dorpje Ruhpolding dat we kennen van het pretpark Freizeitpark Ruhpolding. Het dorpje is gelegen in de Duitse deelstaat Beieren. Het is nu al de 3de Alpine Coaster die dit najaar aangekondigd werd om in Beieren te openen. Eerder kondigde ook al AltmühlBOB en Rodelmekka Pottenstein aan dat ze een rodelbaan zouden openen.

De rodelbaan zal gebouwd worden door de Duitse rodelbaanspecialist Wiegand die al meer dan 150 Alpine Coasters bouwde wereldwijd en hiermee absolute marktleider is. De rodelbaan zal 1200 meter lang worden. Meer gegevens zijn voorlopig nog niet bekendgemaakt.

Nu Ruhpolding ook nog een rodelbaan bij krijgt, wordt het dorp steeds interessanter voor pretparkfanaten. Het sprookjespretpark Freizeitpark Ruhpolding opende in 2011 een zeer leuke familieboomerangachtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Het parcours wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd in leuke unieke treintjes.

 

 

 

Bron: rcdb

 Foto: Michael Schobersteiner