Futuroscope kondigt komst van nieuwe achtbaan aan

Het Franse themapark Futuroscope, dat in het teken staat van de toekomst, heeft aangekondigd een nieuwe achtbaan te open. De nieuwigheid staat gepland voor eind 2019. In 2016 opende het themapark nog het eerste vliegend theater van Europa.

 

Het themapark Futuroscope, dat gelegen is in het Franse departement Poitou-Charentes, heeft aangekondigd dat het een achtbaan zal gaan bouwen. Deze nieuwe achtbaan zal gebouwd worden op het voormalige terrein van het Pavillon de Solido. De geplande opening is voorzien voor December 2019. Veel details over de nieuwe achtbaan zijn echter nog niet gekend, dat zal pas later bekend worden gemaakt.

De nieuwe attractie wordt de tweede credit die achtbaanfans zullen kunnen scoren in dit themapark. De eerste credit genaamd “Balancier des Fortiches” is namelijk een 6,1 meter hoge Butterfly attractie, gebouwd door de Duitse fabrikant Sunkid Heege. Eerst worden de bezoekers omhoog getrokken, om vervolgens naar beneden te razen. Het parcours wordt een aantal keren voorwaarts en achterwaarts afgelegd.

 

Bron: rcdb