Nigloland neemt afscheid van klassieke achtbaan

Het Franse park Nigloland neemt na dit seizoen afscheid van een klassieke achtbaan. De achtbaan Bobsleigh, gebouwd door Schwarzkopf zal verhuizen naar een ander Frans parkje.

 

De geruchten gingen al een tijdje de ronde dat Nigloland afscheid zou gaan nemen van de klassieke achtbaan Bobsleigh. Nu lijkt het erop dat deze ook waarheid zullen worden, aangezien in het Franse park Parc de la Vallée namelijk een poster hangt waarop de betreffende achtbaan als nieuwigheid voor 2018 aangekondigd wordt.

 

 

 

Bobsleigh werd gebouwd door de legendarische bouwer Schwarzkopf en kwam in 1995 naar Nigloland. De achtbaan had er toen al een behoorlijke geschiedenis op zitten. Bobsleigh werd gebouwd in 1973 en reisde eerst over de kermissen onder een Zwitserse exploitant en later onder een Nederlandse exploitant. Van 1981 tot 1983 streek ze neer in het Engelse park Drayton Manor, waarna ze opnieuw het kermiscircuit op ging.

Bobsleigh is een achtbaan van het type City Jet. Ze heeft een speciale spiraallift.

 

Ook al werd dit nieuws nog niet bevestigd door het park, omwille van de afbeelding bestaat er weinig twijfel dat het wel degelijk over deze achtbaan gaat.

 

Bron en foto: RCDB