Connyland krijgt nieuwe achtbaan

Het Zwitserse pretpark Connyland, een van de kleinste pretparken ter wereld, zal dit jaar nog een nieuwe achtbaan openen. Het gaat om een achtbaan voor peuters.

 

Het Zwitserse pretpark Connyland, opende een tweede achtbaan. Het gaat om een Kiddy Racer van de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides. Deze achtbaan is er speciaal voor de allerkleinste kinderen want de achtbaan wordt amper 23 meter lang en volwassenen mogen en geraken niet in het achtbaankarretje.

 

Connyland is een van de kleinste pretparken ter wereld, maar toch nog steeds een van de grootste van Zwitserland. Dit komt omdat er nauwelijks pretparken terug te vinden zijn in het land. Dit ondanks de verschillende top constructeurs die er gevestigd zijn zoals Bolliger & Mabillard en Intamin Amusement Rides.

Connyland staat bekend om de zeer speciale achtbaan Cobra. Deze shuttle coaster is de enige achtbaan ter wereld die een Scorpion Tail inversie heeft. Dit is een uniek element waarbij de bezoekers door een soort halve looping gaan omdat ondersteboven op een lange spike tot stilstand te komen. Hierna bolt de trein achterwaarts en wordt het parcours volledig achterwaarts opnieuw afgelegd. In de video’s hieronder kan je de achtbaan bekijken.

 

 

Naast deze speciale achtbaan staat er ook een zeer speciale kabelbaan attractie. De Mammut Tree loopt van de achterkant van het park tot voorbij de parkgrenzen op de parking. In deze rit gaat het bakje van de lift tweemaal door een grote kunstmatige boom. Bij de tweede passage sluiten de deuren van de boom en gebeurt er iets speciaal in deze boom.

 

 

Bron: rcdb