Höllenblitz komt naar Wiener Prater

De Duitse indoor achtbaan Höllenblitz die al sinds 1992 op de kermis rondreist, zal dit jaar opgesteld worden in het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater. Höllenblitz volgt daarmee Olympia Looping op die eind vorige zomer het pretpark verliet.

 

Wiener Prater is het grootste pretpark van Oostenrijk gelegen in de hoofdstad Wenen en zal in 2017 opnieuw een 13de achtbaan in haar pretpark verwelkomen. Daarmee is het samen met het Duitse pretpark Europa-park het enige pretpark in Europa die 13 achtbanen in het aanbod heeft.

Voor de nieuwe achtbaan werd er beroep gedaan op de Duitse kermisexploitant Renoldi. Hij zal zijn spectaculaire indoor achtbaan Höllenblitz voor 1 seizoen uitlenen aan Wiener Prater. Ook vorig jaar sloot Wiener Prater een gelijkaardige deal met de Duitse kermisexploitant Bart. Hij leende toen voor de 250ste verjaardag van het pretpark de achtbaan Olympia Looping uit. Olympia Looping is de grootste mobiele achtbaan ter wereld en telt maar liefst 5 loopings. Höllenblitz zal in maart openen in Wiener Prater en blijft daar tot eind augustus vooraleer de achtbaan terug op de kermis zal reizen.

Höllenblitz werd gebouwd in 1992 als Magic Mountain door het bedrijf Stein. In 1997 kreeg de achtbaan een nieuw thema dat in teken stond van Star World. In de winter van 2006/2007 kreeg de rollercoaster opnieuw een nieuw thema en werd het de achtbaan Höllenblitz zoals we die nu kennen. De Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer Amusement Rides was betrokken bij de verbouwingen van de rollercoaster.

Höllenblitz is een zeer unieke achtbaan, de rit start met banden liftheuvel tot een hoogte van 18 meter. Vervolgens volgt een rit van 860 meter die bijna volledig indoor gebouwd is en die verschillende speciale effecten bevat. Vervolgens is er een grote drop aan de buitenkant van de constructie waarbij de achtbaantrein een snelheid behaald van 80 km/u. Vervolgens wordt de trein ook nog met een banden lanceersysteem van 0 tot 40 km/u gebracht in 2,5 seconden. Höllenblitz heeft 3 speciale lange treinen waarvan de bakjes rond hun as kunnen draaien.

 

 

Bron: rcdb