Energylandia kondigt 4de nieuwe achtbaan voor 2017 aan

Fans konden het moeilijk geloven toen het Poolse pretpark Energylandia maar liefst 18 nieuwigheden aangekondigde voor 2017. Maar dat was niet alles, ondertussen is er ook een 4de nieuwe achtbaan aangekondigd die dit jaar nog zal openen in het pretpark. Ook voor 2018 staat er nog een nieuwe achtbaan op de plannen, de grootste mega coaster van Europa!

 

Bij de nieuwe attracties zitten er heel wat spectaculaire tussen zoals “Speed Water Coaster” die de snelste en hoogste waterachtbaan ter wereld wordt. Anaconda wordt dan weer een zogenaamde Spill Water attractie waarbij bezoekers tegen een hoge snelheid het water induiken. Daarnaast komen er ook nog heel wat familiale attracties bij zoals “Jungle Adventure”, dit is een gloednieuwe Rapid River. Boomerang Coaster wordt dan weer een leuke familie achtbaan waarbij de inzittenden zowel voorwaarts als achterwaarts het parcours afleggen. Verder komen er nog twee nieuwe themazones bij (een Zwitsers gebied en een Vikingsdorp) en wordt de ingang van het park compleet vernieuwd. De ingang wordt omgetoverd tot een compleet sprookjeskasteel.

De allerkleinsten werden na alle investeringen voor de tieners en families, ook niet vergeten. Voor hun zullen er maar liefst 11 nieuwe attracties bijkomen. Tussen de 11 nieuwe attracties zitten ook 2 nieuwe achtbanen. Dit worden al de 10de en 11de nieuwe rollercoaster voor het park op amper 4 jaar tijd. 

De nieuwste achtbaan, die tot nog toe geheim was gebleven, wordt Happy Loops. Happy Loops wordt een compacte spinning coaster van het model “3 Loop”. De achtbaan zal gebouwd worden door de Italiaanse achtbaanbouwer SBF Visa Group. De trein zal op het 113 meter lange parcours een snelheid behalen van 30 km/u en wordt maximaal 7 meter hoog.

Een andere achtbaan die speciaal bedoeld is voor de kinderen is de Circus Coaster. De achtbaan was al langer bekend, maar werd eerst aangekondigd onder een andere naam. Het gaat hier om de Dragoon Coaster van het model MX600/D die ook gebouwd is door de SBF Visa Group. Het is de allereerste keer dat deze achtbaan gebouwd zal worden in een pretpark.

 

Bron: Energylandia.