Nieuwe attracties voor het Oostenrijkse Familypark

Het Oostenrijkse Familypark Neusiedlersee heeft met de opening van hun nieuwe themazone in 2016, een topseizoen achter de rug. Het park bereikte een recordaantal bezoekers vorig seizoen. Om deze trend te blijven verder zetten, wil het bestuur volgend jaar 2 nieuwe attracties openen.

 

Vorig jaar opende het park een nieuw themagebied, genaamd Bauernhof, wat in het Nederlands zoveel betekent als de boerderij.

De eerste attractie was een reuze-glijbaan. De bezoekers nemen plaats op een rieten matje en glijden samen met max. 5 andere bezoekers naar beneden. Een gelijkaardige attractie vinden we bijvoorbeeld in het Nederlandse Drievliet. Daar gaat deze door het leven als Hooizolder Glijbaan. De tweede attractie in deze zone dat het park vorig seizoen bouwde was een kindermolen. In 2017 wordt deze zone opnieuw uitgebreid worden met twee nieuwe attracties.

De eerste, genaamd Gockeljagd, neemt de ouders met hun kinderen mee op een dolle tocht. Tijdens deze rit proberen de bezoekers, gezeten op de rug van een grote haan, te ontkomen aan een geflipte oma op een motorfiets. De track loopt over de boerderij en vervolgens dwars door de tractorschuur en het salon. Onderweg ontdekt men allerlei scenes die gerelateerd zijn aan het leven op deze gekke boerderij.

De tweede nieuwigheid is de Waldexpress. Bezoekers kunnen hier een ritje maken op een nostalgische stoomtrein, dwars door het bos en het weiland. Onderweg zijn ook enkele dieren te zien. Welke dit exact zullen zijn is nog niet bekend. Het station, opgetrokken in ware 19de eeuwse stijl, zal naar verluid een waar architecturaal hoogstandje worden.

Dit Oostenrijkse parkje biedt de dag van vandaag al heel wat leuke attracties, waaronder 4 achtbanen. De Götterblitz, een Mack Rides Junior Coaster,  werd in 2008 gebouwd en is bijna een exacte kopie van de achtbaan Pegasus in het Duitse Europa Park. De absolute achtbaantopper van dit park is ongetwijfeld Rattenmühle, een stalen achtbaan van bouwer Gerstlauer. Neem plaats op de rug van één van de ratten en laat je meevoeren op een tocht vol scherpe bochten.

 

Bron: parkerlebnis