Babygepiep in de ZOO: van puppy’s tot kuikentjes

Onlangs kwamen er maar liefst twee zeehondjes ter wereld in ZOO Antwerpen. Onze vrouwtjes Nath en Eufrazie bevielen allebei van een vinnige zeehondenpuppy. De kapoentjes zwemmen al van het eerste moment flink mee met de andere zeehonden, maar zijn een schattige miniversie van hun soortgenoten. Ze drinken zo’n 6 weken voedzame melk bij hun mama. Voor de allereerste babykiekjes, kijk zeker op onderstaande fotolink.  www.zooantwerpen.be/fotolink

 

Jouw hulp gevraagd

Help je mee een mooie naam te kiezen voor onze puppy’s? We hebben zowel een jongens- als een meisjesnaam nodig. Dit jaar beginnen de namen van alle baby’s met een Q, geen makkelijke opdracht! Kies jouw mooiste uit de favorieten van onze verzorgers. Kies je Querida of Qiana voor het meisje? En wordt het Quieres of Qing voor de jongen? Stem op onze sitewww.zooantwerpen.be.

 

Nog meer baby’s

Ook de pinguïns in Vriesland verwelkomden enkele kleintjes. De voorbije twee weken werden er één macaronipinguïn en twee gentoopinguïns geboren. Zij kregen de namen Quick, Qwerty en Quiche. Je kan ze goed zien tijdens hun dagelijks weegmoment om 13u15 in Vriesland. Het eerste babygepiep hoor je ook op het korte filmpje in de fotolink: www.zooantwerpen.be/fotolink

Verzorger Heidi: “Wij zijn al blij met een ei, maar op onze kleintjes zijn we helemaal supertrots! Zij zijn immers de kers op de taart.”

 

Nog eieren?

In het gekoelde Vriesland wonen er 10 koningspinguïns, 4 gentoopinguïns en 10 macaronipinguïns. Komen er nog eitjes bij de koningspinguïns? Of slaan de warmere vrienden, de zwartvoetpinguïns van Zuid-Amerika, in augustus ook weer aan de leg?