Nieuwe attractie voor Familypark

10933823_858371510889024_309759623349893329_n

In 2015 kunnen bezoekers van  Familypark een nieuwe attractie ontdekken, volledig gethematiseerd naar de wereld van de beroemde uitvinder Leonardo Da Vinci.

Familypark in St. Michael (Burgenland, Oostenrijk) heeft een oppervlakte van meer dan 145.000 m² en biedt attracties aan  in vier verschillende themagebieden: “Het avontuur kasteel”, “de boerderij”, “het sprookjesbos” en ten slotte “Adventure Island”.

De geplande attractie  “Leonardo’s vliegmachine” (een Skyfly attractie van Gerstlauer) zal de bezoeker de kans geven om vrij te vliegen als een vogel op een hoogte van 22 meter.

In dit themagebied wordt de historische periode “de Renaissance” weer tot leven gewekt.

De op maat gebouwd attractie (gebouwd door de gerenommeerde Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides) bestaat uit een grote mast en een daaropvolgende dwarsbalk. Aan het einde van de dwarsbalk zijn 12 individuele zitjes geinstalleerd, elk in de vorm van Leonardo’s vliegende uitvinding. Wanneer de bezoekers hebben plaatsgenomen in de attractie, wordt de balk tot een hoogte van maximaal 22 meter gebracht en zakt vervolgens weer  terug naar beneden. De rotatiesnelheid bedraagd 6,5 omwentelingen per minuut.

Met behulp van de laterale controle vleugels kan elke passagier zijn gondel met de hand bedienen en zelf bepalen welke bewegingen hij maakt, zelfs koprollen, zo snel en zo veel hij zelf wilt.

Dankzij deze unieke kans om Leonardo’s vliegmachine zelf te regelen is hij geschikt voor zowel de conservatieve ontdekkingsreiziger als de dappere vliegende acrobaten onder jullie.
In de tweede fase van dit project, zal men ook beginnen met de bouw van een nieuw restaurant, volledig in Rennaissance-stijl.

 

Foto: Familypark